Skip to main content
 

Ik leer leren training

Verschillende keren per jaar bied ik groepstrainingen aan. Lees de uitgebreide uitleg hieronder en voor meer informatie kun je altijd een mailtje sturen naar lidy@metlidy.nl of gebruik maken van het contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik hoop na de zomervakantie weer te kunnen starten met een nieuwe Ik leer leren training. Ook een individuele training behoort tot de mogelijkheden. De kosten van de trainingen zijn te vinden onder tarieven in het menu.

De Ik leer leren training is speciaal voor kinderen en jongeren die op een slimmere manier willen leren of vastlopen in hun schooltaken. De kinderen leren in de training welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren en HOE te leren. De training helpt kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren.

De training is geschikt voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool, hoogbegaafde kinderen, brugklassers, kinderen in het 2e leerjaar van havo en VWO die plotseling merken dat het leren niet mee zo gaat als voorheen, jongeren in het MBO en HBO.

De aspecten van leren die aan bod komen zijn o.a.:

  • Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk
  • Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in
  • Concentratie: Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol
  • Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress
  • Motivatie: Wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen
  • Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd
  • Evalueren: Hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter
  • en veel tips, weetjes, oefeningen en testen

De opleiding bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur en wordt gegeven in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen. Tijdens de eerste les ontvangt uw kind het werkboek dat als handleiding binnen de training gebruikt wordt én dat ook als naslagwerk heel waardevol is. De training, of onderdelen hiervan, kan ook individueel gevolgd worden.

Voor meer info verwijs ik u naar de officiële site www.ikleerleren.nl.